ANTIDRON KVSG-3

Zveřejněno 27. 4. 2022 v rubrice Krátké Zprávy

Podle fotografií, které se dnes objevily na sociálních sítích, používají příslušníci 24. mechanizované brigády ukrajinské armády proti ruským dronům rušičku ANTIDRON KVSG-3 od ukrajinské společnosti Kvertus Technology sídlící v Kyjevě.

ANTIDRON-KVSG-3

Tato futuristicky vyhlížející „zbraň“, která jakoby vypadla z filmu Vetřelec nebo ze hry Doom (BFG-9000), váží 6 kilogramů, má dosah 800-1000 metrů s výstupním výkonem 50W a na jedno nabití vydrží přibližně 40 minut. Je účinná proti většině typů dronů a existuje i její slabší verze ANTIDRON KVSG-3 MINI s výstupním výkonem pouze 30W.

ANTIDRON-KVSG-3

Kvertus Technology na svém webu píší: ANTIDRON KVSG-3 umožňuje účinně bojovat proti dronům, které se blíží ke chráněnému prostoru tím, že ruší řídicí (2.4GHz a 5.8GHz) a navigační (GPS L1 a GLONASS L1) kanály dronů. To vede ke zneškodnění a nucenému přistání narušitele.

Přečteno 81 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *