Backin‘ Up Song od The Gregory Brothers

Zveřejněno 5. 2. 2013 v rubrice Hudba & MP3

Backin' Up Je to starý, já vím, ale tenkrát v roce 2010 mne to minulo. Pokud znáte, ok. Pokud neznáte, možná vás to dostane stejně jako mě. Stačí být ve správnou chvíli na správném místě, objevit se ve zprávách a padnout do oka partičce The Gregory Brothers a o vše ostatní se už postarají ty internety.

Na začátku byl příběh poněkud výstřední Diany Redcliff, která si v Kansas City zašla na benzínku Shell pro svůj pravidelný šálek kávy a hnutím osudu se stala očitým svědkem ozbrojeného přepadení. Její neopakovatelné svědectví o celé události odvysílala televizní stanice KMBC. Jednalo se opravdu o dobrý materiál, který se dostal až k partičce The Gregory Brothers. Ta v té době pod heslem „Auto-tune the News“ publikovala na svém webu zhudebněné parodie pasáží z televizních zpráv.

https://www.youtube.com/watch?v=2g76DUy7jKY

O pár dní později již internetem kolovala  zhudebněná podoba jejího svědectví, kterou k dnešnímu dni v různých verzích zhlédlo několik desítek milionů diváků. Z Diany se tak během pár dní stala internetová celebrita, jejíž chytlavý popěvek o tom, jak se po kolenou snažila vycouvat z přepadené benzínky, si broukali lidé po celém světě.

Není divu, že si The Gregory Brothers zařadili, v té době již kultovní song, do svého repertoáru při koncertním turné Digitour v roce 2011. Živá verze jednoduše nemá chybu a pasáž „Hero of the Day! Save my LIFE!“ od 2:14 je tak EPIC, že víc už to nejde.

Jako každý správný hit se i Backin‘ Up Song dočkal mnoha více či méně povedených cover verzí z nichž ta nej, alespoň pro mne, je od partičky Walk Off The Earth.

Co dodat? Snad pouze varování, že refrén je natolik chytlavý, že ho z hlavy jen tak nedostanete. Třeba takový Honza ‚Jabba‘ Zámečník, ten s ním bojoval téměř celý měsíc a patří mu „velký dík“ za to, že i já jsem na vlastní kůži poznal, jaké to je, broukat si stále dokola: I'm backin‘ up, backin‘ up, backin‘ up, because my daddy taught me good!

Signature

Přečteno 9 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Backin‘ Up Song od The Gregory Brothers

  1. Hozna

    LOL :-))))))))))
    To je mozny jenom v Americe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *