Trent Reznor z NiN byl OiNK Member

Zveřejněno 31. 10. 2007 v rubrice Hudba & MP3 P2P & Bittorrent

Trent Reznor z Nine Inch Nails se v rozhovoru pro New York Entertainment přiznal, že byl aktivním členem komunity na OiNKu. Vzhledem k jeho negativnímu postoji k velikánům nahrávacího průmyslu tato skutečnost příliš nepřekvapí. Co si myslí o tom, že OiNK byl násilně zavřen, to se dočtete uvnitř.

Co si myslíte o ukončení činnosti trackeru OiNK?
Musím se přiznat, že jsem tam měl účet, který jsem celkem pravidelně používal. To, co nakonec z OiNKu udělalo skvělé místo, byl fakt, že jste se tam cítili jako v největším hudebním obchodě na světě. Téměř všechno, co jste si kdy mohli představit, tam bylo k dispozici a navíc ve formátu, který jste chtěli. Kdyby se za přístup a používaní OiNKu platilo cokoliv, určitě bych zaplatil. Bohužel v oblasti legálního prodeje hudby náhrada za OiNK prozatím neexistuje.

iTunes na mne tak trochu působí jako Sam Goody. Necítím se v pohodě, když se do iTunes loguju. Přijde mi, jako by mne do iTunes tlačili a navíc si nemyslím, že jejich produkt je až tak dobrý. DRM, nízký bitrate atd. Amazon má potenciál, ale žádný z nich se neumí vypořádat s úniky alb před jejich oficiálním vydáním. A to dělá z celé věci momentálně celkem složitou hádanku.

Co uděláte, pokud vaší oblíbené kapele unikne na internet připravované album? Poslechnete si jej, nebo ne? Lidé používající podobné sajty jako byl OiNK jsou vděční všem, kteří toto album na sajtu nahrají – jsou to jejich hrdinové. Ti lidé to album nekradou z důvodu vydělávání peněz z jeho nelegální distribuce, ti lidé si jej stahují, protože tu kapelu mají rádi. Tím neříkám, že činnost OiNKu byla z morálního hlediska v pořádku, ale vím, že OiNK existoval, protože vyplnil mezeru v tom, co lidé chtějí.

Celý rozhovor naleznete zde.

Signature

Přečteno 8 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *