ION: Instalace serva do křídla

Zveřejněno 1. 5. 2008 v rubrice RC Modely

IONKdyž jsem před čtyřmi lety, v době mých RC začátků, kompletoval první elektrolet ION, hodně jsem přemýšlel o tom, jak správně zabudovat serva do křídla tak, aby nejen pevně držela, ale aby je bylo také možné v případě potřeby nedestruktivně vyjmout. Pomocnou ruku mi tenkrát nabídl sám výrobce IONa, pan Paláček.

O tom, že se ION stále těší velké oblibě, svědčí popularita zveřejněného foto návodu od Diethera Mahleina ze ShredAiru. Proto jsem se rozhodl uveřejnit také fotografie instalace serva spolu s doprovodným textem, který mi tenkrát zaslal pan Paláček. Třeba pomohou některým začátečníkům tak, jako tenkrát pomohly mně. I když se musím přiznat, že jsem nakonec serva přilepil jenom oboustrannou lepicí páskou na zrcadla a podle doporučení je zajistil balzovými špalíky. Na moje začátečnické poletování to stačilo bohatě. Během jedné sezóny, kterou jsem s IONem odlétal, se nevyskytly žádné problémy.

A nyní již předávám slovo panu Paláčkovi z JPModels:

Vážený kolego,

Váš problém se servy vyřešíte tak, že servo zatáhněte do smršťovačky a potom jej přilepte tavným lepidlem do krabičky. Lepte jej za plochu, ne za patky. Důležité je servo zajistit přes patky špalíky. Stačí z tvrdé balzy. Na fotkách není smršťovačka, serva lepím rovnou tavným lepidlem – jde také vyndat. Ale při použití smršťovačky je vyndání serva velice snadné. Smršťvačku rozříznete a po vyjmutí serva její zbytek vytrhnete i s lepidlem. Případné zbytky lepidla jdou snadno vyloupnout.

Přeji hodně šťastných přistání

Paláček

ION ServoION ServoION ServoION Servo

Signature

Přečteno 225 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *