City Tower – nejvyšší budova v ČR

Zveřejněno 26. 6. 2008 v rubrice Ze života

City Tower PrahaVčerejší večer jsem strávil v nejvyšší budově v Česku. Díky akci jednoho z našich obchodních partnerů se mi naskytla možnost nahlédnout do prostor budovy, která bude oficiálně otevřena až koncem letošního roku. Nechyběla ani prohlídka střechy, ze které se nabízí neopakovatelný výhled na celou Prahu. Uvnitř pár fotografií a video.

Když jsem u příležitosti „společenské kolaudace“ kanceláří jednoho z našich dodavatelů obdržel pozvánku na prohlídku budovy City Tower, neváhal jsem ani chvilku. Kromě návštěvy nových firemních prostor a nezbytného kulturního a gastronomického programu zvala pozvánka také na exkurzi do technologického zázemí budovy, do 26. patra s luxusně zařízenými „mítyng růmy“ a v neposlední řadě také na střechu. Možnosti pohlédnout na Prahu z výšky 109 metrů jsem nedokázal odolat a dobře jsem udělal.

City Tower Praha

První pokus o návštěvu nejvyššího bodu (nejen) v Praze sice překazila intenzívní bouřka, ale po jejím odeznění, kolem osmé hodiny večerní, již nic vycházce na střechu nebránilo. Budova ještě není zcela dokončena a bylo nejprve nutné projít staveništěm ve 27. patře a následně vyšlápnout pár desítek příkrých schodů ke vstupu na střechu.

Jakmile se přede mnou otevřel panoramatický pohled, okamžitě jsem litoval, že jsem se nechal přemluvit a nechal svoji foto výbavu doma. Měkké světlo zapadajícího slunce a oblaka po předcházející průtrži mračen dodaly výhledu fascinující nádech.

Vzal jsem tedy do ruky mobil a pokusil se alespoň částečně zachytit, co návštěva posledního patra City Toweru nabízí. Technická kvalita pořízených „fotek“ je zoufalá, ale za blbost se holt platí. Mít tak s sebou mého Nikona, to by byla jiná káva.

City TowerCity Tower

Věž City Empiria ***** Areál České televize

City TowerCity Tower

Petřín & Hradčany ***** Pankrác & Modřany

City TowerCity Tower

Pankrác, Žižkov, Vysočany ***** Petřín, Vyšehrad, Hradčany

Kolega pořídil svým mobilem krátké video zachycující Pražské panorama od jihu k severu. Kvalita také nic moc, ale lepší něco, nežli vůbec nic.

[Youtube]D91btW4qVro[/Youtube]

Na závěr drobná perlička. Okolo dvaadvacáté hodiny proběhl ohňostroj a byl to můj první ohňostroj, který jsem měl možnost sledovat shora. Nejvýše létající rachejtle vybuchovaly pouhých pár metrů nade mnou. Nezapomenutelný zážitek.

 

Přečteno 163 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *