Video: Multiplex FunJet – 240km/h

Zveřejněno 24. 6. 2008 v rubrice RC Videa

Smutnění za Big Bobem je již pryč a zvolna začínám přemýšlet o tom, čím vyplním čekání na nové „high-performance“ éro, kterým bude F3B Ceres E. Logicky se nabízí FunJet, který mi tu delší dobu leží i s připravenou výbavou. Zabrousil jsem tedy na Trubku pro nějaké motivační video a našel tento úžasný kousek. S příkonem 1.2kW si to FunJet mastí rychlostí 240km/h.

Jedná se samozřejmě o vylepšený model, u kterého bylo křídlo zpevněno laminováním (27g GFK) a spodek trupu byl zesílený a doplněný o háček pro start na gumě. Použitá výbava je následující: Motor AXI 2814/10 s vrtulí APC 6.5×6.5 a regulátorem Jeti SPIN 66. Jako pohonné baterie byly kvůli velikosti a hmotnosti použity LiPolky (5S1P Kokam 2400 30C) a křidélka ovládají dvě digitální serva Robbe FS 550 BB MG.

[Youtube]dYDmavrFOP0[/Youtube]

Výsledek je k vidění na přiloženém videu a rozhodně stojí za to. Nízké průlety na rychlosti berou dech. Opakovaně mne při jejich sledování napadlo, jak dlouho asi může pilotovi trvat, než svého FunJeta při takto razantním létání rozloží na kuličky. Až později jsem se dozvěděl, že se tak již stalo 15. března letošního roku. Byla to totálka a „překvapivě“ bude nový FunJet. Tento model se evidentně Multiplexu povedl. U majitelů vyvolává téměř okamžitou závislost a je více než zdařilým nástupcem, dnes již nevyráběného, MicroJetu.

V mém případě se sice žádná kW konat nebude, ale i plánovaných 300W bude vcelku příjemné odreagování. Už nyní se těším a moc :-)

Signature
Související odkazy:
Video: Multiplex FunJET Xtreme
Hangár: FunJET – adrenalinová božárna

Přečteno 16 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

4 Komentáře u „Video: Multiplex FunJet – 240km/h

  1. Turing

    Sqele, jen si myslim, ze podobne adrenaliny bude ten hrebicek, kvuli kteremu EU zacne regulovat / zakaze? :-O modelarstvi …

  2. PiNa

    Adrenalinové lítání na louce, mimo civilizaci, na letisti k tomu určeném je v pohodě. Podobné létání ve městě atd … to ne. Pokud někdo nemá dost rozumu, aby tam nelétal, tak tam je regulace nejspíš na místě. Zatím to ale vypadá, že se o rychlosti modelů v připravovaných vyhláškách nic neuvádí :)

  3. Turing

    Bacha ! Zatim se nic neuvadi ! ;-) Az nekdo uvidi podobna videa, spocita si hmotnost x rychlost … mozna aj hen v tom Bruselu znaj fyziku :-D

  4. Doctor

    Přkládat komentář ke zprávě z roku 2008 je asi dost divné, nicméně jen připomínka k tomu Bruselu. Na silnici jedou dvě zbraně proti sobě v rukou lidí, co si řidičák koupí. Tak nazdar!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *