Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni II.

Zveřejněno 7. 7. 2008 v rubrice PiNa Fotografuje

RuzyněPozvolna to již začíná být nepsaným pravidlem. Každý můj výlet za Daliborem do Rakovníka při návratu končí u plotu letiště v Ruzyni, kde trpělivě čekám na letadla a  fotím jako o život :-) Ani minulou středu tomu nebylo jinak. Pár fotografií uvnitř.

Už když jsem odpoledne odjížděl nafotit Daliborovi jeho nového F5B hotlinera ZOOM od Jirky Baudise, nemohl jsem si nevšimnout přistávajících letadel. Modré nebe absolutně bez mráčku, dobré světlo, ideální podmínky. Stálo mne to hodně úsilí, abych vůbec do Rakovníka dojel. Pokušení zahnout k ranvejím bylo opravdu velmi silné.

Focení ZOOMa se lehce protáhlo (na letišti čas neskutečně rychle utíká), a když jsem se konečně blížil k Praze, bylo již téměř půl deváté večer. Do západu slunce zbývalo ještě dobrých 40 minut a před přistávací ranvejí čekal zástup letadel na přistání. Příliš jsem si od toho nesliboval, ale nakonec jsem stejně skončil u plotu a během půl hodiny zaplnil zbývající místo na kartě. Když jsem odjížděl, sluníčko už zapadalo a další fotky by neměly smysl.

Pořízené fotografie sice nejsou tak hezky nasvícené, jak při mém prvním fotografování v Ruzyni, ale měkké světlo zapadajícího slunce jim dodalo zajímavý nádech. Objektiv opět nezklamal. I při takto „mizerném“ světle, kdy by většina kompaktů měla nejspíš problém, nabídl s rozumnou clonou (3.2-5.6) časy až 1/1250s.

Stejně jako minule, i nyní jsou všechny přiložené fotografie foceny z ruky a jejich rozkliknutím získáte verzi ve větším rozlišení.

RuzyneRuzyneRuzyneRuzyneRuzyneRuzyne

Zajímá-li vás, o jaká letadla se konkrétně jedná, potom doporučuji navštívit výborné stránky Airliners.Net, kde stačí dát vyhledat letadlo podle identifikačních znaků a získáte o něm maximum informací včetně celé řady dalších fotografií.

neviditelny text

neviditelny text

Související články:
Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni
Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni III.

Přečteno 14 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

2 Komentáře u „Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni II.

  1. Marty84

    Moc pěkný fotky. Nepřemýšlel jsi že bys některý hodil na ten airliners.net?

  2. PiNa

    Pár pokusných fotek tam už mám ve frontě. Mají hodně přísná pravidla pro upload, tak jsem sám zvědavý, zda se zadaří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *