Problém s Duplexem? Vyjádření firmy JETI Model

Zveřejněno 28. 1. 2009 v rubrice RC Modely

Jeti DuplexNa diskusi RCGroups a následně i na diskusi MojeHobby se objevily informace o možném zarušení systému Duplex, který je provozovaný v blízkosti systému Assan. Na pořízených videích je patrné, že dochází ke krátkodobé ztrátě spojení s přijímačem. Zde je oficiální stanovisko firmy JETI Model ke vzniklé situaci.

Důležité upozornění-vysílačové moduly DUPLEX Tx 2.4 GHz (TU,TF,TG,TGi)

U některých kusů vysílačových modulů Duplex byla zjištěna zvýšená citlivost na rušení, které může, za jistých okolností, vést až ke krátkodobé ztrátě spojení s přijímačem. Jedná se o menší počet vysílačových modulů, kde jsou použity takové komponenty, u kterých náš dodavatel nedodržel deklarované parametry. Garantovat bezchybnou funkci takového modulu lze pouze výměnou této součásti, nebo změnou jejího pracovního režimu.

Pro nově vyráběné produkty byla zpřísněna výstupní kontrola a zároveň došlo úpravou firmware ke změně pracovního režimu použitého modulu tak, aby k uvedenému jevu již nemohlo dojít.

Jeti Duplex Screen

Zda je vysílačový modul z této série, lze ověřit zadáním jeho identifikačního čísla do našeho diagnostického programu. Toto číslo zobrazíte prostřednictvím připojeného JETIBOXu k Tx modulu. Na displeji JETIBOXu je zobrazeno desetimístné identifikační číslo např. ve tvaru TX: 42320 23609.

Download “Duplex - Diagnostický program”

IDN_TEST.ZIP – Staženo 2307 × – 89,09 KB

Pokud je Váš modul ze série, kde by se mohly projevit výše uvedené problémy, zobrazí se v okně Status: CHECK UP. V tomto případě doporučujeme svým zákazníkům v zájmu bezpečnosti zaslat vysílačový modul prostřednictvím svého prodejce, nebo přímo na adresu firmy JETI model k jeho prověření. Pokud Tx modul není z této série, zobrazí se O.K.

Omlouváme se za vzniklé komplikace a věříme, že nám zachováte přízeň, a že s našimi výrobky budete i nadále plně spokojeni.

JETI model s.r.o.
Lomená 1530
742 58 Příbor

Download “Vyjádření firmy JETI Model - PDF”

Upozorneni.pdf – Staženo 2031 × – 65,90 KB
Přečteno 122 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

12 komentářů u „Problém s Duplexem? Vyjádření firmy JETI Model

  1. Petr

    tak to je taky jeden z důvodů proč jsem si pořídil Duplex,
    když se objeví nějaká chyba, nebo problém, je daleko jednodušší to s výrobcem vyřešit
    ahoj Petr

  2. meter

    Ja jsem si poridil system, ktery je uveden na trh uz funkcni a ani pocas dvou let, co ho pouzivam, se nevyskytl zadny problem. Na rozdil, system JETI mel po kratkou dobu sve existence uz nekolik problemu (anteny, ruseni…).

  3. coro

    „meter“ nevie o čom píše.
    VŠETKY systémy na trhu, dodnes, majú problémy, a vážne, často vôbec neriešené – neodstránené, alebo len čiastočne obídené.
    Len sa k tým chybám výrobcovia nechcú priznať a mlžia, a vyhovárajú sa napríklad že chybu robia modelári zlou inštaláciou…
    Stačí si prečítať na RCGroups/Radios o každom z nich, je tam popísané dosť a často aj s detailami.
    Ďakujem firme Jeti za otvorený prístup k problémom a neuveriteľne rýchle riešenie doterajších problémov.
    Som rád že som si vybral Jeti.

  4. pavel77

    Sice mám Fasst, ale vážím si firmy Jeti za její přístup k zákazníkům. Děkuji!!! Jste vzorem pro ostatní

  5. Petr

    „metře“ a umožňuje ten tvůj systém např.:
    měření napětí přijimačévých baterií hlídané navíc akustickým signálem?
    měření a zobrazování dat např napětí, vybitá kapacita a proud pohonných baterií s hlídáním nastavené hodnoty akustickým signálem? … a další a další možnosti
    velmi rozsáhlé možnosti nastavení přijimače (využitelné hlavně u levnějších souprav)
    mohli by jsme se ještě bavit např. o skvělém servisu, přistupu k zákazníkům, o samotném sytému, který se jevi asi jako to nejlepší ze současně dostupných
    jednu věc však musím každopádně uvést na pravou míru:
    systém Jeti Duplex je od svého uvedení na trhu zcela plně funkční!
    ahoj Petr

  6. Michal Vrzák

    Ahoj, musím se Vám také svěřit z mojí zkušeností s Duplex. Zjistil jsem, že můj modul TU je ze serie určené ke kontrole v Jeti. Včera jsem zašel k Vaňouchouvi, kde jsem ho koupil a ten mi ho vyměnil kus za kus, a je vyřešeno! Doma jsem dokonce zjistil, že u nového kusu přibyla další funkce zobrazovaná na Jeti boxu. Při přepnutí na snížený výkon se zobrazí přímo v číslech od 0-9 síla zpětného signálu z přijímače.
    Ještě bych dodal, že systém Duplex je technický zázrak o kterém jsem vždy snil.

  7. Fatman

    Velice ocenuji přístup Jeti, když se rozhodl k tomuto kroku, i s tím rizikem, že si pohorší u mnoha „kritiků“.
    Systém je plně funkční, pouze může dojít k zarušení v přítomnosti Assanů,(já nevím o nikom, kdo to používá, ale jistě se někdo najde). Taky to mohl tutlat, a vymlouvat se atd. jako například jiní výrobci s teplotou Rx.
    Zkrátka, Jeti má už roky mou plnou důvěru a 1* za přístup k zákazníkům a serioznost.
    Věřte mi, že vím, o čem píšu.Pár let
    jsem dělal v modelářském obchodě, a tak jsem řešil i reklamace. Mohu porovnat většinu našich výrobců elektroniky, a někdy reklamace , které Jeti vyřešil výměnou kus za kus byly fakt síla, až jsem se to někdy Jelenovi styděl dát k reklamaci.Vždy to vyřešil úsměvem a opravou (výměnou) za pár kaček.

  8. Vilda

    Zdravím všechny majitele Jeti DUPLEX.I já jsem se jen díky přístupu f.JetiModel dozvěděl,ze je můj modul náchylný k rušení a tak jsem telefonicky kontaktoval prodejce(SCZ model-Praha) u něhož jsem jej v setu s OPTIKEM zakoupil a zdělil oč se mi jedná.Hovor netrval déle než 3minuty a bez vytáček mi byla nabídnuta okamžitá výměna za nový.Nemůžu si pro tento přístup obou našich modelářských firem nechat tuto zkušenost jen pro sebe.Tímto chci všem kdo o to má zájem zdělit,že i v dnešní době se najde i u nás někdo,kdo opravdu dělá něco pro lidi,protože si váží jejich přízně.Tímto všem kterých se to týká děkuji a všem kteří budou někdy v budoucnu řešit se svou firmou obdobný problém přeji jen takové pořízení,se kterým jsem se setkal já.S pozdravem Vilda Ps:ať vám to plave,jezdí,létá-hlavně bez rušení a nehod :-)

  9. Mirek

    Zdravím všechny, s f.JETI model mám taky velmi dobré zkušenosti jako vy ostatní. Dva dny před koncem roku jsem létal s novým modelem FLOP – celkově osmý start. Asi po 4 minutách letu,kdy jsem byl na zádech a chtěl jsem tento křidélky srovnat, Duplex TU přestal reagovat.Nereagoval na žádná kormidla . Model letěl asi 10 sekund neřízen až na zem,přestože jsem celou dobu i s kolegy dělal všechno možné.Co zbylo z modelu a jeho příslušenství nechtějte vědět. Po havárii jsem ihned zkoušel funkčnost po novém zapnutí a vše fungovalo bezvadně. Duplex jsem poslal do JETI , kde asi měsíc zkoumali příčinu a pak mi sdělili nestabilitu modulu TU a vyměnili za nový včetně zničeného regulátoru SPIN. Zničený letoun naštěstí nikoho nezranil. Přátelé ale pozor,poslední dobou padají i jiné systémy,Graupner,Spektrum,Futaba… a nikdo neví proč. Někteří velcí akrobaté se vrací zpět na 35 MHz. Asi ještě není všechno pořádně prozkoumáno v oblasti 2,4 GHz .

  10. Jirka

    Já sice nemám vysílací modul z vadné série, ale z ničeho nic se u mého Duplex TU snížil razantně jeho výkon – při vzdálenosti cca 30 m od přijímače už docházelo ke ztrátě komunikace. Při porovnání s kamarádovým Duplexem TU, tj. stejný vysílací modul, stejný přijímač a stejná vzdálenost od přijímače, jsme sledovali pomocí Jetiboxu sílu signálu. Tam, kde jemu ukazoval Jetibox sílů signálu A1: 6, A2: 7, tak u mého to bylo pouze A1: 1, A2: 1. Modul jsem tedy odeslal do Jetimodelu. Po více než měsíci dorazil modul zpět s vyjádřením, že udělali update software. Modul jsem tedy namontoval zpět do vysílače a vyrazil na letiště, bohužel situace se opakovala :( Je tedy zřejmé, že k otestování modulu po update SW se u Jetimodelu nejspíše neměli, kdyby ho totiž porovnali u jiným Duplex TU, museli by vidět značný rozdíl v síle signálu. Modul jsem tedy opět odeslal do Jetimodelu a čekám na jejich vyjádření, snad jim to nebude trvat tak dlouho jako minule, abych si letos vůbec zalétal.

  11. Jarda

    Měl jsem podobný problém jako Jirka. Nakoupil jsem Jeti přijímače do všech svých 5ti modelů. Bylo příjemné vědět při létání kolik je vyčerpáno mAh a další údaje. Při létání však došlo ke ztrátě kontroly na několik vteřin a takto jsem ztratil dvě éra než jsem pochopil, že to dělá Duplex. Éra nebyla nijak daleko ode mne, můj Jak 54E od Hyperiona byl při akrobacii tak 25m nade mnou když mu zamrzla serva ve vertikálním výkrutu…Poté jsem pátral na internetu zda někdo takový problém měl také a zjistil jsem, že některé vysílací moduly byly vadné. Odeslal jsem ho na opravu (léto 2009) a vrátil se mi s tím, že byl proveden upgrade SW zdarma. Tak hurá na letiště a po zkoušce dosahu jsem dostal do vzduchu malého akrobata. Asi 5 minut létání a ztráta kontroly. Výsledek ? Všechny přijímače jsem prodal, vysílač nikdo nechtěl a já přešel na Futabu Fasst 2,4GHz a od té doby nemám problém.

  12. Novák Ladislav

    Dobrý den, chtěl bych prověřit modul, zda není z problémové serie, jak mám zapojit JETI BOX a modul, když je ve vysílači MX-22? Děkuji. Novák

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *