Video: Vzpomínka na Radka Čížka a jeho Vosu

Zveřejněno 4. 2. 2010 v rubrice RC Videa

VideoNádherné vzpomínkové video Petera Kapuscinského (Veka na MojeHobby) na model házedla Radka Čížka, který spatřil světlo světa v době, kdy jsme si o modelech na vysílačku mohli nechat tak maximálně zdát. Více než 50 let starý model Vosa má i v dnešních přetechnizovaných časech stále své kouzlo.

Peter Kapuscinský své video doplnil následujícím textem:

Toto video vznklo za spolupráce mého kamaráda , ochotného amatérského kameramana a modeláře Pavla Horyny. Je to vzpomínka na mého přítele, modeláře a konstruktéra, Radka Čížka a jeho Vosu. Je to 40roků zpátky, co jsem ji stavěl poprvé. Dnes Vosa opět lítá. Připomíná mi moje první modelářské krůčky a vrací vzpomínky na moc fajn lidi, kteří malému klukovi ukázali, jak se to dělá … Arpád Csontos, Rudolf Andoga, Juraj Torola … a další. Moc děkuji,přátelé moji.

English This video was produced with the help of my friend, amateur camera man and model builder Pavel Horyna. It brings back memories to my friend, model airplane designer Radek Cizek and his Wasp. It was 40 years ago, when I built Wasp for the first time… The Wasp flies again. It reminds me of my first steps in airplane modelling and brings back memories about good people, who showed to a boy, how was it all done … Arpad Csontos, Rudolf Andoga, Juraj Torola and others … Many thanks, my friends.

A pokud by vás náhodou zajímalo, kdo je autorem překrásné instrumentální hudby na pozadí, tak je to Boy Goerge a skladba nese název I'll Adore.

Signature
Související odkazy:
Znovuzrozený školní kluzák VOSA Radka Čížka

Přečteno 46 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

4 Komentáře u „Video: Vzpomínka na Radka Čížka a jeho Vosu

  1. Honza

    Tak tomu rikam parada. Moc pekne i na slzicky doslo. Diky chlapi!

  2. Standa

    Zde je hudba v MP3, pokud by měl někdo zájem. Stačí dát pravé tlačítko a uložit jako.

  3. Tonda

    …ano, i slzička skoro ukápla, moje absolutně první éro v r.1958, v předvečer 1.máje dolepený potah, a ráno s ostatními školáky do průvodu…v Praze u Muzea se průvod zastavil a čekalo se na zařazení, a já si to hodil uplně prvně do přilehlého parku … nádherný skluz asi 30 metrů. To byl zážitek, který se mi později už nevrátil, i když došlo na motoráky, RC modely atd až dodnes. Ale ten první skluz mi nevymizí z paměti.
    Díky za zážitek….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *