Znovuzrozený školní kluzák VOSA Radka Čížka

Zveřejněno 5. 2. 2010 v rubrice RC Modely

VOSAVideo Petera Kapuscinského s házedlem VOSA vzalo za srdce nejednoho modeláře. Model z roku 1957 má stále co nabídnout a proto není divu, že Peterova firma VekaModel připravuje do prodeje Vosu v rozsypu. A to jak v původní volné verzi, tak později i ve verzi s řízenou směrovkou.

Vosa Reborn

Pár technických informací:

Rozpětí: 1070 mm
Délka: 680 mm
Hmotnost: 164 g (cca 220g s potahem)
Plocha křídla: 13.2 dm2
Plošné zatížení: 12.42 g/dm2

Vosa RebornVosa RebornVosa RebornVosa Reborn

Jednotlivé díly budou frézovány, tudíž se nebudou konat žádné spálené hrany od vyřezávání laserem, jak je běžné u některých jiných stavebnic. Podle předběžných informací by se měla cena stavebnice pohybovat od 250Kč za nejlevnější provedení, až po 700Kč za provedení nejdražší.

Vosa RebornVosa Reborn

Autorem fotografií je Alex Guzun (další jsou k vidění na Flickru) a stavebnice bude možné zakoupit přímo u Petera Kapuscinského ve Veka Model.

Edit 12.03.2010: Stavebnice jsou již v prodeji. Kupujte zde.

Signature
Související odkazy:
Video: Vzpomínka na Radka Čížka a jeho Vosu

Přečteno 292 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

6 komentářů u „Znovuzrozený školní kluzák VOSA Radka Čížka

  1. Martin

    Je hezké dívat se na něco, čemu jsem přidal kus své práce :)

  2. Dalibor

    Nádherná věc. Ve slabé chvilce jsem se zasnil a vrátil o 28 let zpátky, kdy jsem stavěl přesně takové modýlky. Doba, kdy vládl bodrý bolševik a materiál se sháněl, jak se dalo. Mělo to své kouzlo, člověk se nemusel nervit, co přinese další den a mohl si v klidu modelařit a užívat těchto krásných chvil. Toto jsme vyměnili za hodně relativní svobodu a dostatek kde čeho, jen nevím, jestli to za to stálo.
    Díky Peter za ohlédnutí zpět. Díky

  3. Juraj

    Dalibor….Myslím, že sloboda je niečo, čo tu vtedy nebolo. To, že je relatívna, sme si spravili len my. Neviem, ako presne ste mysleli tú vetu, či to za to stálo, ale predpokladám, že ste rozčarovaný z toho terajšieho stavu. Lenže každá doba má svoje pre a proti. Ale ja si aj tak myslím, že to za to stálo. Len zase zostáva na nás, na ľuďoch, aby sme z tej možnosti, čo nám to dalo, vyťažili to dobré, a nie to, čo vidíme dnes…///Každopádne, veľmi emocionálne video

  4. Alex G

    Dakujem za pekny prispevok, Martin :)
    Ja len dodam ze fotky spravil Peter, akurat su na mojom flikri. Okrem tychto prekrasnych fotiek je aj nadherne video, tak ze.. nech sa paci

    Alex

  5. PCHe

    >Toto jsme vyměnili za hodně relativní svobodu a dostatek kde čeho, jen >nevím, jestli to za to stálo.

    Krasne ero, krasne video. Ale takovyhle kecy, me dokazou rozhodit. Pri vsi ucte – upalujte na Kubu, do KLDR. Pripadne pisnete mail, najdu vam nejaky pekny zavedeny rezim v Africe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *