Bejeweled Blitz – nebezpečně návyková záležitost

Zveřejněno 22. 5. 2010 v rubrice Aplikace a Hry

Bejeweled BLitzMáš minutku? Tak takhle nějak začala celá moje anabáze s nenápadnou hrou Bejeweled Blitz od Pop Capu. Kdybych tenkrát tušil, kolik „minutek“ ještě bude následovat, možná bych hned na začátku odmítl a vlastně ani ne, protože Bejeweled Blitz je nirvánou pro příležitostné hráče počítačových her.

Představovat sérii Bejeweled pravděpodobně nemá cenu. Tuto komerčně nejúspěšnější variantu na „spoj tři“ herní mechanismus si během její evoluce zakoupilo přes 25 milionů lidí po celém světě. Vše začalo s Bejeweled, následoval Bejeweled 2 (Deluxe) a poté nepříliš povedený Bejeweled Twist.

Koncem roku 2008 se na sociální síti Facebook objevila free varianta pojmenovaná Bejeweled Blitz, kde hlavní změnou/vylepšením bylo časové omezení hry na jednu minutu a doplnění o možnost soupeření se svými přáteli včetně týmových turnajů o věcné ceny. Tuto verzi jsem nehrál. Ke mne se dostala až druhá verze, ve které při hraní získáváte virtuální penízky, které potom můžete utratit za dočasná vylepšení a tím zvyšovat pravděpodobnost získání vyššího počtu bodů. Za jednu minutovou hru můžete získat od pár stovek až po tisícovku penízků. Pokud by vám toto tempo nevyhovovalo, můžete si jich za 10 dolarů koupit rovný milion.

Bejeweled Blitz

Vlastní hra může na první pohled vypadat jednoduše, ale stejně jako s dobrým vínem, které zraje časem, pouze delším hraním objevíte všechny možnosti, které Bejeweled Blitz nabízí, a že jich není zrovna málo. Přestože zde velkou roli hraje náhoda a vlastně štěstí na správnou kombinaci herních kamenů, díky power-upům a bonusům za styl hraní (čím rychleji, tím lépe) se před vámi na vaší cestě za nejvyšším score otevírají zajímavé strategické možnosti. Minutové omezení je v případě povedené hry zárukou pořádné porce adrenalinu. Vývojáři u Pop Capu hold odvedli téměř bezchybnou práci. Zajímavé tipy a herní doporučení sepsal na svém blogu Honza Modrák.

A že Bejeweled Blitz dlouho hrát budete, na to můžete vzít jed. Herní minuta uteče zatraceně rychle a ke slovu se dostane známé arkádové: „Tak dám ještě jednu a potom půjdu něco dělat“. Motivací určitě bude honba za vyšším score, protože ti nejlepší dokáží pokořit i hranici 800,000 bodů, jak se můžete přesvědčit na přiloženém video. Můj dosavadní rekord má hodnotu pouze 241.750, ale to se může kdykoliv změnit.

Pokud na Facebooku nejste, potom si Bejeweled Blitz můžete zahrát ve zdarma stažitelné verzi pro PC. K dispozici je i verze pro iPhone. Obě samozřejmě s Facebookem komunikují a o své nahrané body nepřijdete.

Signature

Přečteno 34 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

7 komentářů u „Bejeweled Blitz – nebezpečně návyková záležitost

  1. Martina

    Moje nejvyšší skore zatim přes 584 tis :) náhodička jako hovado, ale radostí šel noťas pomalu z okna :-D

  2. Agentka

    já dneska nahrála konečně po dlouhý době 782.450 s vylepšením teda mno… ale jsem zatím nejlepší ze všech mých přátel :D :D juhůůů :D

  3. Silent

    =oD . Twl … už mě ta hra sere !!!!! :D:D:D … Mam Nejvižší score jnm 189.Tis … :D a ubec nevim jak dál …. na 120 sem se dostal sám a pak to byla jen náhoda že mi tam padaly samý dobrý ..

  4. PiNa

    Silent: Pouzivej bonusy, co nejdriv si naber co nejvic nasobicu a hlavne rychlost, ta je nejdulezitejsi.

  5. Picaso

    Ja pravidelne kazdy tyden delam pres 500k rekord bez pomoci 512k se tremi boosty a cats eye 806k :-) opravdu jde o rychlost kdy to jde rozzhavit 2x v jedny hre a je potreba co nejdriv vytahnout nasobeni alespon na 6x

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *