Amazon Kindle 3 – tipy, novinky a zajímavosti II.

Zveřejněno 26. 11. 2010 v rubrice Ze života

Amazon Kindle 3S Kindle 3G lze obejít čínský firewall; výprodej Kindle 2 za 89USD; kvalitní obal pro Kindle 3 za 10USD; luxusní pouzdro pro Kindle 3 od Oberon Design; stylová lampička Octovo Solis pro Kindle 3 a další novinky ze světa čtečky elektronických knih Kindle 3 od Amazonu v pravidelném přehledu.

Kindle China

Kindle Whispernet obchází vládní firewall v Číně
V Číně jsou služby jako Facebook, Twitter a mnoho dalších webových stránek pro běžné občany nepřístupné. Může za to vládní firewall, který filtruje „nebezpečný“ internetový obsah. Začátkem listopadu však vyšlo najevo, že tento firewall je možné obejít s čtečkou Kindle 3G. Služba Whispernet sice využívá GSM technologii, na kterou se vztahují stejné vládní regulace jako na internetové připojení, ale z nějakého důvodu tomu tak není a přes Whispernet je možné firewall obejít a využívat služby jako Facebook, Twitter a další. Oficiálně se Kindle 3G v Číně neprodává, ale na čínské obdobě eBaye – aukčním serveru TaoBao jsou jich k mání tisíce kusů. Nyní, když vše vyšlo najevo, zůstává otázkou, jak dlouho ještě bude tato možnost fungovat, než ji čínská vláda zakáže.

Kindle Black Friday

Zcela nová čtečka Kindle 2 za pouhých 89USD
Dnes 26.11.2010, v den, kdy jsou v USA různé výprodeje a prodeje s velkými slevami vyrukoval Amazon se zajímavou nabídkou. Podle informací na bitteru, vyprodává omezený počet předchozího modelu Kindle 2 za neodmítnutelnou cenu 89USD. Pro zájemce o čtečku Kindle, kteří mají hlouběji do kapsy je to dozajista zajímavá nabídka.

Kvalitní obal pro Kindle 3 za 10USD

DX Kindle 3 Obal

Pokud stále ještě hledáte vhodný obal pro svou novotou vonící čtečku Kindle 3 a pouzdro, které používám já (za 17USD + poštovné), vám přijde drahé, potom máte možnosti pořídit si kvalitní obal v prověřeném internetovém obchodě DealExtreme. Černý a růžový za 10.40USD se „sloty“ na vizitky a levnější černý bez „slotů“ za 9.30USD. Poštovné je samozřejmě zdarma. O tom, že se nejedná o žádný čínský šmejd ale celkem kvalitní výrobek, svědčí i komentář čtenáře ToC z místní diskuse:

Už asi 14 dní používám pouzdro z DX. Dorazilo asi po 2 týdnech. Je vyrobeno z velmi příjemného materiálu, pravděpodobně koženky, která je měkká na dotek. Kindle se v ní velmi příjemně drží. Způsob uchycení Kindlu je podobný, jak popisoval Martin, tj. dole dva pevné pásky přes roh, nahoře dva pružné. Dolní uchycení přiléhá docela těsně k vypínači, což mi trochu vadí, ale mi nesedne ten Kindlí vypínač vůbec, takže jsem se s tím smířil.

Vnitřní strana je potažena něčím na způsob semiše, trochu to chytá prach. Výborná věc – konečně můžu Kindle nosit nevypnutý; bez pouzdra není téměř možné čtečku položit na stůl aniž by se otočila stránka. To mě pěkně štvalo. Teď Kindle zaklapnu a hotovo. Celková kvalita je velmi dobrá, až výborná. Vše je přesně sešito. Očekávám, že za čas se začne obal odírat na rozích. To vše za cca $10 – skvělá koupě.

A jen tak mimochodem. Vše nasvědčuje tomu, že je to stejné pouzdro, které Alza prodává za více než 400Kč.

Luxusní pouzdro pro Kindle 3 od Oberon Design

https://www.youtube.com/watch?v=lc3wb081MSY

Pokud byste pro svoji čtečku Kindle 3 raději nějaký fajnovější obal, potom je řešením obal z pravé kůže od Oberon Design. Jeho cena je sice na první pohled mírně řečeno šílená, ale podle zkušeností lidí, kteří si jej již pořídili, to vypadá, že svých 69USD bez poštovného rozhodně nelitují. Přiložené video zobrazuje sice obal pro předchozí model Kindle 2, ale můžete si díky němu udělat snadno představu o tom, jak hodně kvalitní záležitosti pouzdro od Oberon Design je.

Stylová lampička Octovo Solis pro Kindle 3 

Octovo Solis Light

K napsání recenze lampičky Mighty Bright, kterou používám již třetím měsícem k mé plné spokojenosti jsem se sice ještě nedostal, ale už se na trhu objevila další zajímavá alternativa k osvětlení displeje čtečky Kindle 3, kterou je stylová LED lampička Solis Light od firmy Octovo. Obsahuje sice pouze jednu LED diodu s deklarovanou životností 40 let (věří tomu někdo?), ale po designové stránce nemá chybu. Přijde vás bez poštovného na necelých 30USD.

Ochranná fólie pro Kindle 3 za 1.40USD
A na závěr perlička pro velmi starostlivé jedince, kteří chtějí mít svou čtečku Kindle v absolutním bezpečí. Ochranná fólie na displej s čistícím hadříkem za 1.40USD včetně poštovného. Máte-li Kindle 3 v pouzdře, potom je tato fólie „overkill“ řešení, ale jeden nikdy neví a říká se, že štěstí přeje připraveným.

Signature
Seznam všech článků o Kindle 3 na PiNa.cz

Přečteno 12 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

14 komentářů u „Amazon Kindle 3 – tipy, novinky a zajímavosti II.

  1. Anuwar

    Vlastnim kindle 3 jiz asi 14 dni, po strance cteni jsem velmi spokojen, ale vydrz baterie mne velmi zklamala, z deklarovanych 4 tydnu s vypnutou wifi jsou 4 dny a asi kolem 1000 otocenych stranek. Muzete mi prosim sdelit vase zkusenosti s vydrzi baterie u kindle? Taktez prisel bez US adapteru do zasuvky(objednaval jsem primo z Amazonu)……………….. Dekuji

  2. PiNa

    To je hodně zvláštní, mně s vypnutou WiFi vydrží 3-4 týdny. Nejsem sice žádný rychlo čtenář, ale úplně pomalu taky nečtu. To, co popisuješ, vypadá na špatnou baterku. Než bych reklamoval u Amazonu, tak bych nejdřív zkusil baterii několikrát úplně vybít a potom zcela nabít, jestli se to náhodou nezlepší. Pokud ne, tak nezbývá, než reklamovat.

  3. petr

    Kde seženu manuál v češtině? Díky za radu.

  4. PiNa

    petr: Mrkni na Aukro, krome manualu tam poridis za 99,- i cesky preklad vsech menu Kindle 3

  5. thr

    Pina – je trochu otázka, jestli s tou baterkou nenaráží na cosi, co jsem psal v jiné diskusi. Totiž že baterka má výdrž vázanou na počet otočení a tudíž člověk čtoucí extrémně rychle jako já najednou zjistí, že nabíjí každou chvíli a může být tou propagací jak to dlouho vydrží, docela zklamán. Třeba při mém čtení vydrží Kindle reálně asi tolik stran jako iPad, což by tedy člověk opravdu nečekal…
    Nicméně 1000 stran je opravdu málo, já když si hrál s tím synovým, tak jsem 1000 stran na jeden zátah přečetl zcela jistě a baterka klesla tak na půlku a vybitá nebyla. Odhaduji reálnou výdrž tak na 2500 otočení při mém extrémně rychlém čtení, pro normálního čtenáře asi o něco více (baterka bude mít vždy daleko víc času na „regeneraci“).

  6. lynch

    Myslim, ze problem bude jinde – nepridaval jsi v te dobe do Kindla nejake nove knihy ? On si totiz kazdy novy dokument indexuje, a tato cinnost (pracuje i ve „vypnutem“ stavu) ho ponekud vycerpava… Nekde se o tom jiz psalo.
    Mimoch. dnes me z DX Honk Kong dorazila po 30 dnech redukce k US adapteru (z nozovych na kulate kontakty), pravda za necely 1 USD, a doprava zdarma (!).
    Nicmene jsem si tam objednal i kozene pouzdro za cca 11 USD, stale na ceste, jiz asi 33 dni…Mailem me stale ubezpecuji o tom, ze to urcite poslai, a ze kdyztak vrati money.

  7. thr

    DealExtreme je v poslední době děs – chybí mi od nich tři zásilky, předchozí dorazila asi po měsíci :-( Snad to dorazí, ale uspokojivá rychlost to není ani náhodou.
    Bohužel si myslím, že to došlo do stádia, kdy je DX třeba vyškrtnout ze seznamu doporučených obchodů, je to u nich obecný jev poslední doby a vypadá to, že to flákají na jejich straně…

  8. PiNa

    Tome, ja jsem si tam za poslední dobu objednával dvě zásilky a dorazily obě cca po 3 týdnech – poslední před týdnem. Protože DX posílá tou nejobyčejnější poštou, není divu. Samozřejmě se dá i EMSkou třeba, ale to už je potřeba si připlatit. Na vině jsou určitě i zvýšená bezpečnostní opatření v Číně kvuli nějaké akci, která trvala do 29.11.2010 a možná budou trvat i nadále. No uvidíme :)

  9. thr

    Pina – bohužel moje zkušenost je fakt mizerná, zasekly se hned 4 zásilky, zatím jen jedna dorazila (i ta velmi pomalu), to už nemohu brát za náhodu. A je to problém DX, třeba asi před týdnem jsem něco kupoval z jednoho čínského Ebay store a bylo to tady asi za 4 dny – taky nejobyčejnější poštou.
    Nemohu si pomoct, ale tam něco skřípe přímo v DealExtreme :-( Snad mi dorazí to, co je na cestě, pak to nechám „uležet“.

  10. lynch

    Je to tak, ja z HK nedavno (take eBay) nakupoval foto filtry Hoya PRO1, objednano o vikendu v nedeli, v utery me klepala postacka na dvere se zbozim (!). Na kozene pouzdro pro Kindle3 z DX stale cekam, ani dnes nic, jiz 34 den…

  11. thr

    Tak mám jednu z těch zásilek z DX doma. Doba dodání 35 dní, ale nepřišlo to kompletní – místo jedné věci jen lísteček, že zatím není… Upřímně žádné velké nadšení – proti minulosti dvojnásobné trvání a ještě nekompletní, zatím žádná mailová omluva (v minulosti už se mi to stalo). Rád bych věřil, že to je jen dočasné „zahlcení“ a třeba něco se security, ale moc se mi to nezdá, jiné věci z Číny chodí normálně.
    Jen doufám, že do toho cca měsíce stihnou ještě jednu chybějící zásilku, u které by po novém roce hrozil vliv případné novelizace kolem DPH :-( Podle zákona schválnosti ale určitě přijdou včas všechny „prkotiny“ a zdrží se tahle jediná „riziková“…

  12. Katarina

    Dobry vecer.
    Chcela by som sa opytat, ci mi neviete poradit ako objednat svetielko Octovo z amazon.com.
    Pri objednavke mi to vyhadzuje tuto hlasku:
    We’re sorry. This item can’t be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below.
    Ak sa to neda objednat z tejto stranky, viete mi poradit nejaku inu?
    Vopred dakujem

  13. PiNa

    Katarina: Amazon ho do Evropy nepošle, takže tam se objednat nedá. Ještě je možnost vyzkoušet eBay, jestli ho tam náhodou nenabízí někdo, kdo jej dodá i do Evropy. Pokud ani tam nikdo nebude, tak je potřeba se zaregistrovat na http://www.shipito.com , nebo http://www.zasilkovasluzba.com a nakoupit světýlko jejich prostřednictvím, ale něco to bude stát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *