Amazon Kindle 3 – LED lampička za 30Kč

Zveřejněno 22. 1. 2011 v rubrice Ze života

Amazon Kindle 3 V rámci pravidelného víkendového nákupního rituálu jsem dnes zavítal do Globusího Baumarktu v Pardubicích, kde mi v sekci výprodej padla do oka LED lampička Super LED Light za pouhých 30Kč. Sice je původně určená pro klasické knihy, ale díky použitému klipu půjde snadno využít i u čtečky Kindle 3.

Recenze lampičky Mighty Bright XtraFlex 2 je konečně online.

Kindle Lampička

Kindle 3 nemá podsvícený displej, a tak pohodlné čtení v horších světelných podmínkách vyžaduje lampičku. Díky vysoké svítivosti a nízké spotřebě je nejvhodnějším řešením LED lampička vybavená vysoce svítivou LED diodou. O jedné takové, která je „téměř zadarmo“ jsem zde již psal. Párkrát jsem se zmínil také o lampičce Mighty Bright II, kterou k plné spokojenosti už pár měsíců používám a na jejíž recenzi se stále chystám. Když jsem dnes v Baumarktu ve výprodeji narazil na LED lampičku za 30Kč, okamžitě mne napadlo, že by se hodila pro Kindle 3.

Kindle Lampička

Pokud tedy ještě žádnou lampičku nemáte, může být tato celkem dobrou volbou. Na rozdíl od lampičky Mighty Bright II obsahuje pouze jednu LED diodu (taky nestojí 300Kč), napájení zajišťují dvě knoflíkové baterie CR1220 a vzhledem k použitému klipu půjde využít pouze u čtečky Kindle 3 v obalu, ke kterému se snadno připne.

Všechny lampičky byly (až na jednu), zalisované v nerozebíratelném obalu a ta, která v obalu nebyla, v sobě neměla baterie. Otázkou tak zůstává, jak hodně a jak dlouho bude použitá LED dioda svítit. Ale za 30Kč? No, nekupte to.

Signature
Seznam všech článků o Kindle 3 na PiNa.cz

Přečteno 22 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „Amazon Kindle 3 – LED lampička za 30Kč

  1. Michal

    Ahoj, musí se kvůli výměně baterií šroubovat kryt?

  2. PiNa

    Michale, asi ano. Podle fotek to vypadá, že spodní kryt je uchycený jedním křížovým šroubkem. Baterky by měly vydržet cca 2 obsáhlý romány, takže asi v pohodě. A hlavně za ty prachy :-)

  3. Marcel Šparlinek

    Ahoj, před časem jsem ji koupil pro sichr, co kdyby se dealexremová lampička porouchala. Tato z Baumarktu svítí o poznání míň než zmiňovaná čína. Daroval jsem ji. Tchýni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *