Nový ceník Neu motorů pro rok 2011

Zveřejněno 12. 7. 2011 v rubrice Download

Neu Motor 1509Na den přesně dva roky vydržely ceny špičkových Neu motorů od firmy Neutronics beze změny. Strmě rostoucí ceny magnetů a mědi zapříčinily jejich nové a v některých případech výrazné zdražení. Aktuální ceny platné od 15.7.2011 naleznete v přiloženém ceníku ve formátu PDF.

Při porovnání aktuálních cen s předchozím ceníkem z roku 2009 zjistíte, že ceny některých populárních motorů vzrostly přibližně o 30 a více dolarů. Stejného navýšení ceny se dočkaly například převodovky P32 pro motory 15xx, které místo původních 109 dolarů nyní stojí 139 dolarů.

Download “Ceník Neu Motorů 2011”

Neu_Pricelist.pdf – Staženo 1931 × – 43,65 KB

Letmý pohled na grafy zobrazující ceny strategických komodit pro výrobu těchto motorů dává tušit, že se rozhodně nemusí jednat o zdražení poslední. Například cena Neodymu, ze kterého se vyrábějí magnety, vzrostla od začátku letošního roku čtyřnásobně. V lednu bylo možné koupit kilo Neodymu za 100USD, nyní se jeho cena pohybuje okolo 400USD za kilo a stále stoupá. Podobné, i když ne tak strmé zdražení, se týká mědi, ze které se vyrábí vinutí rotoru.

V případě Neodymu se na jeho citelném zdražení podepsalo snížení vývozních kvót na vzácné kovy v Číně, která patří mezi jejich největší producenty a také zavedení nové daně na tyto vzácné kovy čínskou vládou v dubnu letošního roku.

Signature
Související odkazy:
Nový ceník Neu motorů pro rok 2009

Přečteno 10 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *