Video: Hurricane Elektro + 8S = 252km/h

Zveřejněno 7. 3. 2012 v rubrice RC Videa

VideoViděl jsem již hodně RC videí s rychlými hotlinery, která mi doslova vyrazila dech. Na vlastní oči jsem viděl i Dalibora, jak svého 4kW Vikinga prohání rychlostí přesahující 250km/h. Všechno během chvíle překonal pilotními schopnostmi i zvukovým projevem Lukas Gaubatz se svým omotorovaným oštěpem Hurricane Elektro s osmi články.

Motor: Neu 1515 1,5D s převodovkou 6,7:1
Regulátor: YGE 200 HV
Vrtule: 17×18 RF 7°
Baterie: 8S 3200 mAh
Rychlost: přes 70 m/s

Při sledování videa se ani nechce věřit, že to byl Lukasův první let s tímto nadupaným plnokrevníkem.

Signature
Související odkazy:
Video: Hurricane Elektro V na bývalém hřbitově

Přečteno 69 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

9 komentářů u „Video: Hurricane Elektro + 8S = 252km/h

  1. Dalibor

    Při sledování videa se ani nechce věřit, že to byl Lukasův první let s tímto nadupaným plnokrevníkem.

    Ono je zažité, že velká rychlost je náročná na řízení, ale vůbec to není pravda. Právě, že je to jednodušší, protože model má fatální přebytek rychlosti a tím i vztlaku. Nic na tom není, veselejší chvilky začínají na minimálních rychlostech.

    Výkonnost modelu pod motorem je funkcí mnoha vstupních hodnot. A jedna je i hmotnost/příkon. Čím lehčí, tím vždy lepší. Škoda, že jsi neviděl Vikinga Jirky Dvořáka. 250A z 6S a vrtuli Mirov . To chodilo přes 60m/s naprosto spolehlivě a se stejným zvukovým projevem :-)
    Ale jinak je to dobrej cvok, vložené investice nejsou malé a mít to jen na top speed, je takové … hmmm škoda.

  2. Martin

    Lukasa by som vobec nepodcenoval, co chyti do ruky a udrzi sa vo vetre s tym dokaze robit divy.. Okrem toho ma nalietanych kolko hodin DSka ze jemna pilotaz vo velkej rychlosti mu nerobi problem :-)

  3. RogerS

    Lukas Gaubatz je špičkový pilot F3F a v Čechách ho lze celkem pravidelně vidět na Raná Open.
    Tvrdit, že model řídit při takto vysokých rychlostech, je snadnější než na minimálce, je hodně odvážné tvrzení…Řekl bych ,že je to asi tak, jako když mnozí asijští tvůrci tvrdí, že jejich modely jsou prvotřídní a skvěle lítají…

  4. Dalibor

    Kluci …:-) Pořádně se na to video podívejte. Létá s tím půl metru nad zemí? Nelétá. Létá s tím rychle v dost velké výšce. Takže to není žádné odvážné tvrzení!! Létám podobně rychle běžně a průlety o dost níž. O hodně níž… A žádnou vědu v tom nehledám. Věda je létat, jak zmiňuješ závodně, kde jde o něco jiného. Ale bezuzdně blbnout rychle po nebi…žádná věda.

    Jak ale zmiňuji, sranda s takhle naloženou mašinou je, zkoušet vybojovat bublinu nízko nad zemí. Ale chápu, že u tohoto projektu nebyla možnost létat v termica brána vůbec v potaz. Je to stejná sranda jako speed cup. Tam létají ještě o dost rychleji, ale tam jde jasně jen o rychlost. U motorizovaného F3B to paradoxně nechápu. Asi už stárnu, ale když se vyvíjel Viking, byla brána v potaz nejenom maximální možná motorizace, ale při zachování max dané hmotnosti aby mu zůstaly dobré vlastnosti v termice. No asi je to taky dané tím, že moje finanční možnosti jsou jaké jsou a proto od modelu chci i něco víc, než jen nahoru a dolů.

    Ale jinak samo moje dušička kW nadšence při pohledu na takhle nakrmenou třímetrovku zaplesala.

  5. Luis

    Hello ,
    What model is this ? where can i buy it ? wow !!!
    Good flights
    Luis

  6. PiNa

    Luis, the model is called Hurricane Electric V and you can get one at StratAir.com for 1695 Euro. For 900 Euro less you can get the Viking E Race and have almost the same fun.

  7. Dzordzik

    Zbytečně z toho děláte vědu, to jeho létání je naprosto normální. Když si to video pustíte bez zvuku, je to totéž co létá Dalibor, jenom v podstatně větší výšce a větší nuda a ani bůhvíjak rychlé to pocitově není. Jen ten zvuk dělá ten dojem. A to je ješt podpořený hradbou stromů, které ten zvuk zesiluje. Dalibor má pravdu. Podobně zalétat by dokázalo hodně lidí a podle mě ještě líp.

  8. Skorpion

    No mě spíš přijde, že je asi těžké přenést přes srdce, že existují piloti jako Gaubatz, Herig, Finckenscher, Hausler a další, kteří jsou prostě tak trochu jinde. Kdo je viděl létat tak pochopí, kdo ne, tak bude hledat argumenty že létal moc vysoko a k tomu stromu taky bylo daleko atd. Rád si počkám na nějaké podobně slabé video z Českých končin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *