Wild Hornet od JetArrows v Red Bull kamufláži

Zveřejněno 3. 2. 2013 v rubrice RC Modely

Wild Hornet Red BullPro Red Bull mám slabost. Dva roky jsem bez něho nedal ani ránu. I můj první hotliner byl v modro stříbrno červeném provedení. Dnes už jsem čtyři roky „čistý“, ale Red Bull se mi líbí stále a tak,  když jsem se dozvěděl, že David Kučera chystá turbínovou stíhačku právě v Red Bull kamufláži, poprosil jsem ho o pár fotek a trochu toho modelářského povídání.

Wild Hornet Red Bull

Jako dlouhodobý RC modelář, který vyrostl s EPP v ruce a dál pokračoval přes první konstrukční a následně kompozitové modely, neustále cítím potřebu se posouvat dál. RC modely s pohonem na JET turbínu pro mě vždycky byly fascinujícím a jakýmsi imaginárním vrcholem, kam se mohu dostat.

Wild Hornet Red BullWild Hornet Red Bull

Rychlost, kterou tyto modely létají vyžaduje již nějaké zkušenosti a burácející turbína jen podbarvuje dynamiku letu. Jsou to krásné stroje budící obdiv a samozřejmě i odpovídající respekt. S kamarádem jsme jako „vstupenku“ do JET světa zvolili delta model Wild Hornet od českého výrobce, společnosti JetArrows.

Wild Hornet Red Bull

Jedná se o model, který vychází s dospělé předlohy F-18 a je doplněn do delta profilu se zachováním maximální ovladatelnosti i při minimálních rychlostech. Maximální rychlost ovšem dosahuje bez problému 380km/hod. Pohonnou jednotkou se stala turbína JetCat P90RXi od světové špičky, německé firmy JetCat.

Wild Hornet Red BullWild Hornet Red Bull

Vy, kteří pamatujete první „porodní bolesti“ turbín v podobě několikasekundových prodlev při odezvě na plyn, problémy s palivem, chcípáním za letu, atd. budete pravděpodobně velmi překvapeni (jako jsem byl já), kam se JET turbíny posunuly. Vše integrováno dovnitř turbíny, reakce na plyn okamžitá, dynamické řízení paliva včetně telemetrie a precizní elektronika zaručující maximální bezpečnost.

Wild Hornet Red BullWild Hornet Red Bull

Jelikož jsme s kamarádem chtěli zaujmout (vedle letového projevu) také designem samotných strojů, zvolili jsme 100% airbrush úpravu, která bude jedinečná a ještě se nikde neukázala. Šikovnost českých airbrush mistrů je opravdu obdivhodná a dneska se dá opravdu „cokoliv“. Já zvolil jako základ RedBull design, který je doplněný o precizní airbrush prvky podbarvující dynamiku stroje.

Wild Hornet Red BullWild Hornet Red Bull

Jsem cca 1-2 měsíce před letu schopným finále a budu se na Vás těšit na některých z nadcházejících JET leteckých dnů v České republice. Letu Zdar a JETům zvlášť.

David Kučera

Přečteno 158 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

7 komentářů u „Wild Hornet od JetArrows v Red Bull kamufláži

  1. Marek Vrzák

    … tak na tohle se moc těšim, ten design je naprosto fantastickej !!! Držim palce Dejvi ať to vše dobře dopadne ;-)

  2. David Kučera

    Díky moc za podporu Marku, snažil jsem se vytvořit ero, které potěší mě i modelářské nebe :-)

  3. PiNa

    Na zálet se taky těším. „Náš“ pan kameraman Klokouk přislíbil účast i se svou kamerkou. Vyjde-li počasí, bude to mazec ;-)

    Jo a abych nezapomněl, jedno varování pod čarou: Až vedle vás v koloně zastaví Red Bullácké autíčko a sličné děvy vám budou nabízet vzorek zdarma, slušně je odmítněte. Mě se to tenkrát před lety nepovedlo a dva roky jsem to pil jako vodu. Sakra drahou vodu! Prostě první dávka zdarma a potom už to frčí… ;-)

  4. David Kučera

    Kluci zálet je plně v režii Radka Suka, který také staví éro. Tipuju, že proběhne na nějaké asfaltové ploše kolem Plzně.

  5. Roman Gerlich

    Dave, Dave, design úžasný! :) tiše závidím….tak Ti mi kámo nějak tuhnou střeva, moc rychle se blíží odpojení od země :) :) Ještě, že nejsem chirurg, operace by dopadla dost blbě…skákající skalpel :) :) :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *