Základní pravidla pro létání s dronem

Zveřejněno 16. 4. 2016 v rubrice RC Modely

No DroneMasové rozšíření dronů všeho druhu ohrožuje relativní svobodu ostatních modelářských kategorií. Například v Německu se připravuje legislativa omezující maximální výšku pro všechny modely na 100 metrů. Proto by bylo dobré, kdyby všichni majitelé dronů dodržovali minimálně 11 základních pravidel, jejichž přehled naleznete v přiložené infografice.

Pravidla pro létání s drony
Kliknutím zvětšíte

Signature
Seznam infografik na PiNa.cz

Přečteno 96 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Základní pravidla pro létání s dronem

  1. Zdenek Němeček

    Pěkně zpracováno, ale nevěřím, že to bude zejména nemodeláři akceptováno či alespoň přečteno. Trubka je plná videí, která tyto body porušují. Je taky otázkou, jak se tyto zásady k nim dostanou – v každém nákupním centru je stánek s drony :-( Kdyby to bylo, dejme tomu, jako povinný přibal ke každému dronu, tak je alespoň malá šance…

  2. PiNa

    Zdenek: S tím se dá jenom souhlasit. Můj názor na drony je stále stejný – vyčlenit pro ně samostatnou legislativní kategorii a tu náležitě hlídat průběžně aktualizovanými zákony. Jedině tak se dá zajistit to, aby na výstřelky a prohřešky nezodpovědných majitelů dronů nedoplácely i ostatní modelářské kategorie.

    Určitě bude zajímavé sledovat, jak to nakonec v Německu dopadne, protože by to mohl být následný precedent pro „řešení“ i v ostatních státech EU.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *