Pár přátel stačí mít…

Zveřejněno 22. 7. 2016 v rubrice RC Modely

F3X na stroměF3X na stromě

Co uměj za to vzít a ideálně jsou to hasiči s vysokozdvižnou plošinou. Po nedobrovolném přistání do koruny opravdu vzrostlého stromu potom stačí zvednout telefon a „problem solved“.

Přečteno 20 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Pár přátel stačí mít…

  1. PiNa

    To mi připomnělo jednu starší příhodu, kdy jsem večer za bezvětří lítal s gumákem z Číny i s vysílačkou asi za 2500Kč na louce u chalupy, kterou z jedné strany lemuje alej topolů a jasanů.

    Ve chvíli, kdy jsem začínal mít dobrý pocit z toho, jak krásně mi to jde, se najednou ozvala rána a větroň skončil na jasanu asi 20 metrů nad zemí (chyba perspektivy – vsadil bych se, že byl od něho minimálně metr) zaseklý mezi větve asi 50 metrů metrů od mě.

    Následoval nával adrenalinu a to, co se dělo následně, probíhalo skoro automaticky. Nejdřív jsem to obhlédl – sám nespadne, vylézt pro něho půjde. Křovinořezem jsem si proklestil cestu ke kmenu. Donesl si žebřík a vylezl se po větvích podívat, jestli vůbec půjde nějak dostat dolů (sklepnout a podobně). Půjde. Slezl jsem po větvích dolů. Vrátil se s pilkou a opět vylez po větvích až k modelu, síly zvolna docházely a po několika uříznutých větvích se mi ho podařilo uvolnit a shodit dolů do vysoké trávy – přežil bez poškození.

    Z posledních sil jsem slezl dolů. Stačilo málo a zřítil jsem se dolů do křovin, ale naštěstí všechno dobře dopadlo. Když jsem krátce potom seděl na zahradě, ruce i nohy se mi klepaly, na stolku větroň za 2500Kč a přehrával si, jak hodně jsem pro záchranu kusu pryže riskoval, nedokázal jsem tomu uvěřit. Dneska bych ho tam už nechal ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *