Airbus A380 se vrací do Prahy

Zveřejněno 15. 1. 2022 v rubrice Krátké Zprávy

Podle informací zveřejněných serverem Simple Flying by se měl koncem letošního roku vrátit do Prahy oblíbený Airbus A380. Největší dopravní letadlo pro přepravu cestujících na světě, které na pravidelné lince mezi Prahou a Dubají z důvodu vypuknutí pandemie Covid-19 nahradil od března 2020 Boeing 777-300ER.

Airbus A380 A6-EVA LKPR

Praha se tak spolu s městy Birmingham, Kodaň, Hongkong a Kuala Lumpur zařadí mezi pět nových světových destinací, do kterých bude A380 z Dubaje létat. První let by měl proběhnout na začátku zimní sezóny 30. října a Emirates plánují nasadit letoun bez první třídy se 615 sedadly, čímž dojde k navýšení stávající přepravní kapacity o více než 70%. Letenky lze rezervovat již nyní.

Je to samozřejmě ještě hodně daleko a vše se může v mezičase změnit, ale pokud k této vítané změně dojde, budu mít velkou radost. Při práci z domova mi letadla mířící na přistání na LKPR létají doslova před okny a nezaměnitelná A380 mi chybí.

Na přiložené fotografii je A380 A6-EVA z 2.února 2019 pár minut před dosednutím na LKPR.

Přečteno 100 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *