LEGO Ideas NASA SR-71 Blackbird

Zveřejněno 18. 1. 2022 v rubrice Zajímavosti

1650 LEGO kostek, 2 miniaturní figurky pilotů, rozměry 100 x 50 kolíků – to je návrh modelu strategického průzkumného letounu SR-71 Blackbird, který tento měsíc na serveru LEGO Ideas překonal hranici 10 000 hlasů potřebných pro postup do závěrečné schvalovací fáze před jeho možným uvedením do prodeje.

Na serveru LEGO Ideas, který sdružuje LEGO nadšence z celého světa, se v září 2021 objevil model legendárního špionážního letounu SR-71 Blackbird s NASA imatrikulací. Byla to právě NASA, která ho na sklonku jeho aktivní služby využívala až do roku 1999 k testům suborbitálních nadzvukových letů.

LEGO Ideas NASA SR-71 Blackbird

Autorem tohoto vizuálně působivého modelu je vášnivý fanoušek letectví s přezdívkou BrickerBeard, který se snažil o co nejvěrnější Kosákovu kopii. Součástí modelu jsou i minifigurky pilota Eda Schneidera s navigátorkou Martou Bohn-Meyerovou, které se vjedou do kokpitu.

LEGO Ideas NASA SR-71 Blackbird

Model se skládá ze 1650 LEGO kostiček a tento měsíc se mu podařilo prolomit hranici úctyhodných 10.000 podporovatelů a nyní jej čeká závěrečné posouzení zástupci firmy LEGO. Ti rozhodnou o tom zda se tento model bude oficiálně vyrábět. O jeho schválení však mnozí pochybují (firma LEGO nepodporuje vojenské modely), ostatní však doufají, že imatrikulace NASA by mohla pomoci toto nepsané pravidlo obejít.

LEGO Ideas NASA SR-71 Blackbird

V životě jsem si zatím žádnou stavebnici LEGO nekoupil. Pokud se ale dostane Blackbird do prodeje, nebudu váhat ani minutu a pořídím si své vůbec první LEGO ever (smajlík).

A že z LEGO kostek postavíte téměř cokoliv, bylo vidět i na loňské LEGO výstavě v Kanadě, kde se objevil obrovský model nejtěžšího letadla na světě AN-225 Mrija složený z 94 380 kostek.

Přečteno 253 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *