JRPA310 – PC Data Transfer Interface

Zveřejněno 31. 7. 2008 v rubrice RC Modely

JR PCM9XIIS rostoucím počtem modelů a s rostoucím počtem verzí jednotlivých nastavení vysílače se může stát, že volná paměť pro modely jednoho dne nebude stačit. V případě vysílačů od firmy JR naštěstí existuje snadná pomoc, kterou je datové rozhraní pro jejich připojení k počítači nazvané JRPA310.

Ve spolupráci s dodávaným obslužným programem, umožňuje toto rozhraní zálohovat v počítači všechna nastavení vysílače. Což je však jenom pouhý začátek, neboť dále je možné tato uložená nastavení třídit a pro každý model mít vlastní „katalogový list“ s odpovídajícím nastavením. Ten je možné prohlížet buď přímo na obrazovce, nebo si jej vytisknout pro další zpracování. V případě potřeby lze jednotlivá nastavení v počítači upravit a hotový program odeslat zpět do vysílače. Ve verzi 1.0 systém podporuje vysílače X9303 2.4, X9303, DSX9 a PCM 10X. Pod označením X9303 se skrývá americká verze PCM9XII.

JRPA310

Toliko velmi volné povídání inspirované informacemi od výrobce. Dnes mi až na stůl dorazily dva kousky. Jakmile bude trochu volněji, otestuji je v praxi a dám vědět, jak se osvědčí. Vzhledem k velké popularitě JR vysílačů u nás, by pro mnoho modelářů mohla být možnost, stáhnout si (vyměnit s kamarádem) hotová nastavení nejpopulárnějších modelů, velmi zajímavá. Již žádné zdlouhavé fotografování displeje, žádné opisování nastavení… :-)

 

neviditelny text

Související články:
Programování JR PCM9XII nejen pro začátečníky
Úprava zdroje k JR PCM9XII

Přečteno 17 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

5 komentářů u „JRPA310 – PC Data Transfer Interface

  1. Petr Švarc

    Dobrý den, kde jste jej pořídil? V CZ jsem na něj ještě nenarazil. Děkuji za informaci.

    Zdraví Petr Švarc

  2. PiNa

    Interface jsem koupil u Esprit Modelu. Nakonec se ale ukázalo, že jej příliš nevyužiju. V případě zájmu prodám – stále nový a nepoužitý. Pouze vybalený z obalu.

  3. Petr Švarc

    Dobrý den, slyšel jsem, že SW obsahuje chybu a korektně nenačítá některá data z vysílače.

  4. PiNa

    Já jsem se ještě k otestování bohužel nedostal. Až bude chvílka, vyzkouším. Nejspíš ale až příští týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *