Veselý Halloween!

Zveřejněno 31. 10. 2008 v rubrice Tyto stránky

Halloween

Přečteno 8 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Veselý Halloween!

  1. honza

    co to je Halloween? já jsem vždy myslel že u nás jsou dušičky, asi jsem zastaralej, už se těším na vánoce jak přijde santa claus a dostanu 25.12. dárek

  2. Marty84

    dle Wiki: Halloween je svátek, který se slaví 31. října, většinou dětmi, které se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat (Koledu nebo Vám něco provedu) a „koledují“ sladkosti. Svátek se slaví většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu aj. V Česku se Halloween moc neslaví.

    Původní název byl Hallowe’en zkratka z anglického All-hallow-even (Doslova: Předvečer/Vigilie Všech svatých / první nešpory), Halloween vychází z původně pohanského (keltského) svátku Samhain – pohanský nový rok (konec pohanského léta). Uživá se také název předvečer svátku Všech svatých. Pravděpodobně má i návaznost na křesťanský svátek Všech svatých.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *