F3X Viking E – HD palubní video z Rakovníka

Zveřejněno 14. 7. 2010 v rubrice RC Videa

VideoPo předchozích a poněkud marných pokusech s „low cost“ kamerkou z Číny Dalibor náležitě zainvestoval a pořídil si plnohodnotnou HD kamerku Contour HD 1080P. Její připevnění na Vikinga E bylo téměř dílem okamžiku (což se o stříhání a rendrování pořízeného videa rozhodně říct nedá) a výsledek určitě stojí za to.

Při sledování videa vemte prosím v potaz, že je to Daliborovo první HD video, že se s HD střižnou na PC teprve učí a hlavně, že jakákoliv změna je časově docela náročná. A právě chybějící čas byl tím hlavním důvodem, proč ve videu není hudební doprovod, a proč se titulky nezobrazují o trochu déle. Při porovnání s obsahem videa, jsou to ale pouhé mušky, které se časem určitě doladí.

A nebyl by to Dalibor, kdyby již neplánoval další vylepšení. Při příštím natáčení je v plánu umístění kamery na křídlo a její ovládání v rozsahu 120 stupnů samostatným servem. O zajímavé záběry určitě nebude nouze. Pár fotografií z „nátáčecího dne“ si můžete prohlédnout na Rajčeti.

Signature
Související články:
FPV létání v termice se supy hnědými v HD
Hotliner Nike 2 + kamerka GoPro HD + CRASH!
F3F Vento s HD kamerkou GoPro HD na palubě

Přečteno 10 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

6 komentářů u „F3X Viking E – HD palubní video z Rakovníka

  1. Petr

    No škoda, že to tu není 1080P ale jen 1280×720. Nicméně super obrázky.

  2. Dalibor

    re..Petr
    Zdrojové v 1080p mám samo v kompu…ale má 350MB. Proto je to na Vimeu.

  3. Emo

    „A právě chybějící čas byl tím hlavním důvodem, proč ve videu není hudební doprovod, a proč se titulky nezobrazují o trochu déle.“
    -Chalani nebláznite! Nedávajte do toho žiadnu hudbu! Zvuk prúdiaceho vzduchu okolo letiaceho lietadla je tou najkrajšou muzikou. Veľmi, veľmi sa mi to páči.

  4. Honzajs

    Souhlas s EMO, bez hudby, akorát na mikrofon molitan.
    Nádherný, zejména pak ten střemhlav a střemhlavý přistání, to se musím naučit :-) a ne to dojit kilometr od dráhy.
    Perfektní práce pánové

  5. Dalibor

    Pomalu tvořím držák na křídlo, kde bude i servo, které bude natáčet kameru za letu. Trošku mám obavy, co to udělá s řiditelností modelu, když na konci křídla bude mít kameru a držák. Navíc to ztěžkne o cca 350g. (z toho je půlka protizávaží na druhé křídlo).
    No uvidíme :-)

  6. Dzordzik

    Hmotnost problém není, ale řiditelnost bude horší, bacha hlavně při nižních rychlostech, ale těma se stejně moc nepohybuješ :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *