FPV Video – Fly low, life’s short

Zveřejněno 22. 9. 2010 v rubrice RC Videa

VideoKontroverzní FPV videa rozdělují modelářskou obec na dvě strany. První a početnější je jimi fascinována a ta druhá pravidelně upozorňuje na možná nebezpečí, která s sebou FPV zákonitě přináší, a na která nakonec mohou doplatit modeláři všichni. Toto video jim dává částečně za pravdu. Stačilo opravdu málo a nemuselo to dopadnout dobře.

https://www.vimeo.com/14941874

Autorem videa je Raphael Pirker, jehož předchozí video s adrenalinovým FPV létáním v Alpách se již dva měsíce po sobě drží mezi nejčtenějšími články za uplynulých 30 dní. I tentokrát bylo video pořízeno kamerkou GoPro HD a i tentokrát budou k vidění úžasné alpské scenérie, rychlé průlety a dojde i na „překvapení“.

A právě toto překvapení ukazuje, co všechno se může při FPV přihodit. Ve vzdálenosti 1.4km došla Raphaelovi pohonná baterie a jeho samokřídlo Zephyr se doslova zřítilo na silnici. Měl velké štěstí. Nejenom že nikoho nezranil a ani nepoškodil žádný majetek, ale navíc mu neznámý dobrodinec samokřídlo pár minut po dopadu odklidil do bezpečí.

Signature
Související články:
FPV Video – Praha z výšky v HD
FPV Racer Demo – analogový Wipeout
FPV létání v termice se supy hnědými v HD
Hotliner Nike 2 + kamerka GoPro HD + CRASH!
F3F Vento s HD kamerkou GoPro HD na palubě

Přečteno 9 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

4 Komentáře u „FPV Video – Fly low, life’s short

  1. Jirka_CZE

    Njn ne nadarmo se říká: „Lítej si kde chceš, jen né nad domy a lidmi“. Z vlastní zkušenosti vím, že točit pole je nuda, ale narazit dvoukilovým letadlem do člověka se ti tam jen tak nepovede.

  2. Honza

    Snad dokonce existuje neco jako kodex modelare, kde je litani nad domy a lidmi zakazane.

  3. ROBI

    veta – První a početnější je jimi fascinována a ta druhá pravidelně upozorňuje na možná nebezpečí – je LEZ, je to presne naopak. Pocetnejsi skupina je ta co ma rozum a vi o moznych dusledcich a toho ze nasledne zakony budou znicujici pro cele odvetvi leteckeho modelarstvi. takze pak podekujme FPVeckarum.

  4. PiNa

    ROBI, díky za komentář. Nějaký důkaz pro svoje tvrzení máš? Ono se stačí podívat na libovolnou diskusi o FPV a je tomu přesně naopak, než tvrdíš. Bohužel je to realita. FPV tu je a jeho masovějšímu rozšíření zatím brání jenom jeho relativně vysoká cena. Až bude dostupnější, teprve potom začne ta správná mela. Osobně jsem pro zařazení modelů s FPV do jiné kategorie … např. UAV, ale to by defakto znamenalo její konec, protože bez nákladné certifikace se to neobejde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *