FPV Video – Praha z výšky v HD

Zveřejněno 23. 9. 2010 v rubrice RC Videa

VideoZatímco jsem včera připravoval článek o FPV videu Raphaela Pirkera, uvolnil tento chlapík, známý na FPV scéně pod přezdívkou trappy, další své FPV video ve vysokém rozlišení. Tentokrát si s kamarádem vzali na mušku naše hlavní město Prahu a ponecháme-li stranou legislativní záležitosti, záběry jsou to jako obvykle velmi povedené.

Záměrně se zdržím jakéhokoliv komentáře a pouze přidám text, kterým trappy své video doplnil:

It has been brought to our attention that this kind of flying may have been illegal in Czech Republic. Although we did check airspace classifications prior to our departure and are familiar with R/C laws, we'd just like to make sure and say to the CAA that they should not punish Czech R/C pilots for our video. Thank you.

Byli jsme upozorněni na to, že tento druh létání mohl být v rozporu se zákony České Republiky. Přestože jsme před naším odjezdem prověřili klasifikaci leteckého prostoru a známe R/C zákony, rádi bychom sdělili Úřadu pro civilní letectví, že by za naše video neměl trestat české R/C piloty. Díky.

Signature
Související články:
FPV Video: New York City v HD
FPV Video – Fly low, life’s short
FPV Racer Demo – analogový Wipeout
FPV létání v termice se supy hnědými v HD
Hotliner Nike 2 + kamerka GoPro HD + CRASH!
F3F Vento s HD kamerkou GoPro HD na palubě

Přečteno 54 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

6 komentářů u „FPV Video – Praha z výšky v HD

  1. Pitrsonek

    Ahoj jsem naprostej laik, chtěl bych se zeptat jak to ovládají. Vždyť to letadlo nemůžou vidět, takže mají nějaké LCD kde se jim zobrazuje obraz z HD kamery nebo jak to je?

    Ještě by mě zajímalo kolik stojí takové slušné vybavení abych mohl lítat + HD kamera a mohl točit takové videa. Jistě ještě to musím umět perfektně ovládat .)

    Děkuji

  2. PiNa

    Přečti si toto. Výbava se pohybuje řádově v desítkách tisíc korun – jenom HD kamera stojí skoro 9 tisíc. Ale je potřeba dodat, že některé komponenty, které pro FPV potřebuješ, nejsou u nás povolené, takže natáčení těchto videí je v rozporu se zákonem. A pokuty jsou mastné.

  3. Milan

    Ahoj piloti!
    je to krásné; mít alespoň malou kamerku na svém modelu zatoužil snad každý pilot/modelář. I já jsem si pořídil cosi, co upevňuji na stroje, které proháním nad naším letištěm. Přeji 0 nehod a 0 zranění. Dávejte si bacha a doufám že to nikdo nepoužije restriktivně proti RC pilotům, se zákonem to je dost na štíru :-)

    Zdravím všechny piloty/ky

  4. xt

    Jake to ma legislativni problemy v CR?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *