Sikorsky S-38 na Jeti Model Meetingu 2013

Zveřejněno 18. 8. 2013 v rubrice RC Modely

Jeti Model MeetingNa pohled dokonalá maketa hydroplánu Sikorsky S-38 Václava Janka patřila k modelům, na jejichž let jsem se na letošním Jeti Model Meetingu opravdu těšil. Dvakrát se model vrátil ze startu zpět do „depa“ pro závadu na křidélkách. Do třetice již odstartoval, ale nebylo to šťastné rozhodnutí. Po pár minutách majestátného letu odešel do modelářského nebe.

Sikorsky S-38Sikorsky S-38Sikorsky S-38Sikorsky S-38Sikorsky S-38Sikorsky S-38

Původně jsem se chtěl fotografiím z Jeti Model Meetingu věnovat až v průběhu nadcházejícího týdne, ale prošel jsem pořízené fotky a vybral ty, na kterých byla „Sýkorka“ ještě v plné své kráse včetně několika smtunějších a sestavil z nich „vzpomínkovou“ fotogalerii na tento krásný model.

Sikorsky S-38

Toto je poslední fotka z letu, kterou jsem měl. Není dobrá technicky ani kompozičně, ale je poslední. Uvedení modelu do souvratové zatáčky v této výšce mne natolik překvapilo, že jsem na chvíli přestal fotit a nevěřícně sledoval, co se bude dít dál.

Sikorsky S-38

Bylo to sice velmi těsné (chybělo možná pár metrů), ale o sedm vteřin později bylo dokonáno. Po téměř 7 letech odešela maketa do modelářského nebe.

Sikorsky S-38Sikorsky S-38Sikorsky S-38Sikorsky S-38

I když to na fotografiích vypadá velmi špatně, kromě centroplánu a přední části zůstal zbytek modelu téměř nepoškozený. Prý si vše odvezl nějaký klučina s tím, že ho opraví.

Signature

Přečteno 131 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *