Cheerson CX-10 – ochranný obal

Zveřejněno 12. 12. 2014 v rubrice RC Modely

CX-10Miniaturní koptérku Cheerson CX-10 můžete podle reklamního spotu nosit i v kapse u kalhot. Ve skutečnosti to ale nelze doporučit. Navzdory relativně odolným vrtulkám by to nemuselo dopadnout dobře. To si raději na 3D tiskárně vytiskněte ochranný obal navržený speciálně pro koptérku CX-10, který jejímu poškození nejen v kapse spolehlivě zabrání.

Oblíbenost koptérky Cheerson CX-10 je veliká. Soudě tak alespoň podle počtu emailů, které mi od vás po zveřejnění mých prvních dojmů z této hračky chodí. Není divu, za rozumnou cenu nabízí nepřeberné množství zábavy. Velké oblibě se překvapivě těší i mezi modeláři, kteří pro ni již navrhli ochranný obal ve formě plastové krabičky s víčkem. Autorem návrhu je Amper a pokud máte přístup ke 3D tiskárně, můžete si krabičku celkem snadno vytisknout.

Cheerson CX-10 - ochranný obalCheerson CX-10 - ochranný obal

Podklady k tisku si můžete stáhnout ze serveru Thingiverse. Oslovil jsem několik svých kamarádů, kteří se 3D tisku věnují na celkem profesionální úrovni. Bohužel pro žádného z nich to nebylo zajímavé.

Signature
Seznam všech článků o koptérce CX-10 na PiNa.cz

Přečteno 3 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „Cheerson CX-10 – ochranný obal

  1. Luboš

    Před týdnem mi přišla tato koptéra z Číny a byl jsem z ní nadšený. Efektní jsou lopingy:-)
    Krabičku na ni jsem si udělal z papíru z krabice od bot, přesně na rozměr. Je hotová za 10 minut. 3D tiskem je to tak půl hodina odhaduji.
    Bohužel mé nadšení trvalo jen do druhého dne, od té doby se mi nepodařilo koptéru spárovat s vysílačem. Modré ledky rychle blikají – podle diskuzí je to problém akcelerometru. Objednal jsem tedy novou elektroniku a uvidíme. Nicméně už se blížím ceně u nás – a bez záruky:-)
    Luboš

  2. PiNa

    To je daň za levné nákupy v Číně. Pokud vše funguje, je to super. Když se něco pokazí, je to problém. Nicméně obvykle cenový rozdíl bývá natolik velký, že to za tu trochu rizika stojí.

    V tomhle případě bych asi zkusil napsat Číňanovi, že to dorazilo nefunkční (DOA – dead on arrival), jak se k tomu postaví.

  3. Martin

    Objednal jsem na Banggodu už druhou, vylepšenou o „headless mod“.Po třech dnech létání začala zlobit a nechtěla vzlétnout. Tak jsem natočil video s problémem, poslal a číňan se za dva dny ozval. S velkou omluvou za nefunkčnost a rovnou posílají novou.
    Tak jim napiš a uvidíš.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *