Smutný konec měsíčníku New RC Soaring Digest

Zveřejněno 19. 9. 2023 v rubrice Krátké Zprávy

RC Soaring Digest

Když jsem v listopadu 2018 psal o konci měsíčníku RC Soaring Digest, který po 35 letech a 400 vydáních skončil, bylo mi smutno. Niche elektronický magazín věnovaný (nejen) RC Větroňům a svahovému létání za sebe neměl srovnatelnou náhradu.

Na lepší časy se začalo blýskat v lednu 2021, kdy se vydávání nástupce tohoto měsíčníku pod lehce obměněným názvem New RC Soaring Digest po dvouleté přestávce ujal Terence C. Gannon na platformě Medium.com.

Historie se bohužel opakuje a Terence s vydáváním po dvou a půl letech a 30 číslech skončil. Letošní červnové číslo bylo číslem posledním. Důvody, které ho k tomu vedly, shrnuje ve svém rozlučkovém úvodníku tohoto čísla.

Je to dlouhé čtení, ale TL;DR je stále stejné: tvorba kvalitního obsahu zdarma dostupného na internetu není bez externího financování dlouhodobě udržitelná. Ohledně případné budoucnosti New RC Soaring Digestu Terence uvedl, že pokud se najde někdo, kdo bude chtít v jeho vydávání pokračovat, štafetu mu předá.

Všech 30 vydaných čísel ve formátu PDF je ke stažení z Archivu původního RC Soaring Digestu.

Přečteno 153 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *