MiniCorado E – fotografie ze stavby

Zveřejněno 14. 11. 2011 v rubrice RC Modely

MiniCorado EPři předvánočním úklidu na hard disku jsem narazil na fotografie ze stavby elektrovětroně MiniCorado E od MV Modelu, které mi svého času poslal Yuri Virchenko, americký perfekcionalista a maximalista stejného kalibru jako Dalibor Štěrba. Do tohoto populárního modelu elegantně vměstnal velmi slušných 1.7kW.

MiniCorado EMiniCorado E

Na počátku bylo MiniCorado E v celouhlíkovém provedení ve žluto-černé (pohledový uhlík) barevné kombinaci. Michal Vágner opět odvedl špičkovou práci a ani Yurimu se nepodařilo na tomto modelu nalézt sebemenší chybičku, kaz, či nedodělek. Kliknutí na fotografie získáte jejich verzi ve vyšším rozlišení.

MiniCorado EMiniCorado E

K pohonu byl ze šuplíku vybrán motor Neu 1110/2.5D se 45 gramovou převodovkou Kontronik KPG – 25.

MiniCorado EMiniCorado E

Na rozdíl od Neu převodovky umožňuje převodovka Kontronik díky svému tvaru a náležitě vytvarované motorové přepážce vydatné chlazení motoru a regulátoru, které při příkonu 1.7kW přijde vhod a jako bonus váží přibližně o 10g méně.

MiniCorado EMiniCorado E

Turbo kužel o průměru 30mm a regulátor Castle Creations ICE 100 na svém místě v trupu. Regulátor podstoupil drobnou plastickou operaci, aby se vešel do špice a v trupu uvolnil místo pro pohonnou baterii. Vzhledem k plánovanému odběru 113A byl přidán do spodní části regulátoru hliníkový chladič.

MiniCorado EMiniCorado E

Zajímavá vychytávka pro „hands-free“ propojení konektrů v trupu a v křídle. Již žádné laborování s kabely na letišti při přípravě modelu k letu. Otázkou zůstává životnost tohoto provedení, která bude nejspíš o poznání kratší, než u klasických zelených MPX konektorů. Po roce a půl však stále slouží bez problémů.

MiniCorado EMiniCorado E

Lepení „motýla“ si Yuri usnadnil tímto krátkým uhlíkovým kolíčkem. S jeho pomocí výškovku při lepení snadno vystředil a kolíček také zabránil nechtěnému posunutí výškovky při tvrdnutí lepidla.

MiniCorado EMiniCorado E

Stylové krytky serv. Jak jinak než v pohledovém uhlíku.

MiniCorado EMiniCorado E

Finální provedení pohonné jednotky. Neu motor 1110/2.5D s převodovkou Kontronik 5,2:1 a regulátorem Castle Creations Ice 100. S vrtulí RFM 14,5×14 a pohonnou baterií 4S Hyperion 2200 35C točí okolo 10,000 otáček při proudu 113A – suma sumárum 1,7kW.

MiniCorado EMiniCorado E

Do motýla přišla prověřená serva Dymond D47. Ladila i barevně ;-)

MiniCorado EMiniCorado E

Poslední vychytávku si Yuri vypůjčil od lidí, kteří se stavbou modelů živí a jedná se o 5mm uhlíkový kolíček, který epoxydem vlepil z boku skrz trup do motorové přepážky. Kolíček drží přepážku bezpečně na svém místě i při použití motorů s velkým kroutícím momentem. Jste-li dostatečně pečliví, ve finále není téměř vidět.

Signature
Související články:
Nastavení výchylek modelu MiniCorado E
Jak se vyrábí MiniCorado E
Nastavení modelu termického větroně
Nastavení modelu termického větroně II.
Video: MiniCorado E od MV Model
Video: Ocelot E od DS Model
Hangár: MiniCorado E od MV Model – úvod
Hangár: MiniCorado E od MV Model – stavba I.
Video: MiniCorado E od MV Model v HD

Přečteno 178 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „MiniCorado E – fotografie ze stavby

  1. semi

    Měl bych dotaz : jaké rozteče děr má tato převodovka?
    Díky.

  2. PiNa

    Převodovka je určena k montáži na motory Kontronik, které mají na svém těle závit pro její našroubování. Pro montáž převodovky na jiné motory je zapotřebí příruba:

    Příruba s roztečí otvorů pro přišroubování 16 mm
    Příruba s roztečí 19 mm, dlouhá
    Příruba s roztečí 25 mm, krátká

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *