Video: Zálet větroně Quintus M

Zveřejněno 10. 1. 2012 v rubrice Zajímavosti

Video23. prosince 2011 proběhl úspěšný zálet prototypu nového vysoce výkonného větroně Quintus M od firmy Schempp-Hirth Flugzeugbau GmbH s rozpětím 23m a vlastním pohonem. Pilotoval sám generální ředitel Tilo Holighaus a video kromě samotného záletu obsahuje i zajímavý rozhovor se spoustou informací týkajících se vývoje této novinky.

Signature
Související odkazy:
Video: Keep On Dreaming v HD
Elektra One – komerční elektrolet
Video: Větroň ARCUS v měřítku 1:2
Video: Austria – RC model větroně s rozpětím 15m

Přečteno 85 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

6 komentářů u „Video: Zálet větroně Quintus M

  1. Dalibor

    To je skvostná mašina… kurňa, vyhrát ve sportce, tak do toho jdu :-)

  2. Marek

    …a co takhle Vikinga 1:1 ;-), přeci jenom tohle má dost velký rozpětí ;-)

  3. Jirka

    To: Dalibor
    Jen pro představu, před x lety byla cena Arcuse s pomocným motorem necelých 7mega pro koncového zákazníka, cena Duo Discuse bez přístrojů, pomocného motoru a DPH přes 3,5mega. Roční náklady na provoz kolem 200litrů bez hangárování. Jo letadla to jsou nádherný, ale pouze pro pár vyvolených.

  4. Ondra

    Není to jenom pro vyvolený.
    Většinou do začátků je nejlepší začínat na letadlech jako Cirrus, ASW19, LS1 atd. cena do 20 000E, roční náklady celkem do 20000Kč
    pak po nabrání zkušeností se přesedlává na Ventusy b,c, nebo LS6 nebo 8.. ceny okolo 50 000E, to samý ročně v czk. Člověk si pak uvědomí, že ani takovýhle velký kraxny ani nechce. Když už má peníze tak Ventus 2cx nebo spíš něco jetýho s motorem. Cena okolo 3mioKč.. Ale na to už je asi potřeba bejt bohatej. :) Neznám nikoho, kdo by se rozhodnul, že začne plachtit a hned si koupil něco takovýho (Qin, Nimbus4, Arcus atd.. :) Začněte taky plachtit! Když koukám kolik dáváte peněz do těch elektro F3X, tak plachtění by vyšlo rozhodně levnějš a je to o hodně větší a lepší zážitek. ;) Taky jsem dřív lítal F3X :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *