Graupner HoTT – další 2.4 GHz systém

Zveřejněno 2. 11. 2010 v rubrice RC Modely

Graupner HOTTKoncem minulého měsíce Graupner uvedl do prodeje další, v pořadí již třetí, 2.4GHz systém pro ovládání RC modelů. Podle propagačních materiálů se jedná o zcela nový systém nesoucí označení HoTT (Hopping, Telemetry, Transmission) využívající technologii FHSS až se 75 kanály v pásmu 2.4GHz.

HOTT Logo

Přeprodej modulů XPS pod označením IFS skončil fiaskem. Akvizice firmy Weatronic umožnila do portfolia zařadit náležitě drahý 2.4GHz systém pro náročné a nově ohlášený HoTT systém by měl představovat spolehlivý 2.4GHZ systém s telemetrií pro všechny a navíc za zajímavou cenu.

Graupner HOTT

Uvádět na přesycený trh nový systém v době, kdy jsou karty již dlouhodobě rozdané, může na první pohled vypadat jako plánovaná sebevražda. Na druhou stranu měl Graupner dost času na to, aby se poučil z chyb konkurence, a tak jeho HoTT systém jednoduše musí být dobrý. Zajímavá prodejní cena, bohaté možnosti i příslušenství spolu s propagovanou spolehlivostí by měly být zárukou prodejního úspěchu. Nepodaří-li se totiž HoTT komerčně prosadit, bude mít firma Graupner velký problém.

HOTT Box

Až na možnost upgrade prostřednictvím USB připojení k PC, připomíná HoTT tuzemský Duplex od firmy Jeti. Pro programování a zobrazování telemetrie v reálném čase používá Smart-Box. Cenová politika je celkem agresivní. V současné době je v prodeji pouze 8 kanálový přijímač za 75Euro (další přijímače a senzory budou uvedeny do prodeje v prosinci a v lednu příštího roku). Vysílač MX-16-HoTT s 8 kanálovým přijímačem přijde na 329 Euro, MX-12-HoTT s přijímačem na 229Euro. Oba vysílače jsou okamžitě k dodání.

Graupner HOTT

Kompletní specifikaci nového systému HoTT, přehled všech kompatibilních vysílačů, přijímačů, senzorů a ukázek programovacích menu naleznete v propagačním letáčku, který si zde můžete stáhnout.

Download “Graupner HoTT - PR leták”

Graupner-HOTT.pdf – Staženo 1745 × – 3,84 MB

Na první pohled to vypadá, že Duplexu v podobě HoTT vyrostla zdatná konkurence. O tom, zda se novému systému podaří prosadit na přesyceném trhu, sice rozhodne až čas, ale zahájení prodeje má slibné. Přijímače jsou vyprodány a HoTT vysílače jdou prý na dračku.

Signature
Související články:
Jeti Duplex 2.4 GHz – MSPEED
TWIN RFHSS 2.4 GHz od MZK Servis
Jeti Duplex 2.4 GHz – MULI6, MRPM a MVARIO
Jeti Duplex 2.4GHz – recenze (FMT 07/2009)
Problém s Duplexem? Vyjádření firmy JETI Model
Jeti Duplex 2.4 GHz – nový firmware
Jeti Duplex 2.4 GHz – instalace TU modulu
Jeti Duplex 2.4 GHz – Duplex TF a Duplex TG
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti I.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti II.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti III.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti IV.
Jeti Duplex 2.4GHz – recenze (FMT 07/2009)
Video: Test 2.4 GHz RC systémů
XPS: Skočí, nebo neskočí?
2.4 GHz Futaba Fasst systém v tvrdém testu
2.4GHz modulární řešení ano či ne?

Přečteno 71 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *